h

Nieuws, januari 2015

30 januari 2015

Motie - Onderzoek oprichten coöperatie huishoudelijke hulpverlening

Motie waarin het college verzocht wordt om na te gaan of een coöperatie, waarin ook de gemeente Boxmeer participeert, kan worden opgericht op het niveau van het Land van Cuijk, die huishoudelijke zorg verleent aan haar inwoners.

Lees verder
29 januari 2015

Actie ROOD Boxmeer voor meer huurhuizen

In de gemeente Boxmeer is nog steeds een grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Terwijl het aantal betaalbare huurwoningen juist steeds meer afneemt. "Wij zien regelmatig dit soort huurwoningen te koop staan. Een kwalijke en onbestaanbare gang van zaken bij wooncorporatie Mooiland", zo meent ROOD Boxmeer.

Volgens Tom Lensen, SP-raadslid en contactpersoon van ROOD Boxmeer, doet Mooiland veel te weinig om het aantal sociale huurwoningen weer op peil te brengen. "De wachttijd voor een betaalbare huurwoning is al heel lang enkele jaren. In korte tijd hebben de SP-jongeren van ROOD al 18 sociale huurwoningen geteld die nu te koop staan. Mooiland is blijkbaar bezig om het woningbestand in deze regio in te krimpen. De vraag is waarom ze dat doen? Want hierdoor krimpt de sociale huursector snel in Boxmeer. Daar zijn jongere inwoners niet bij gebaat."

Foto: Tom Lensen
Lees verder
27 januari 2015

Breedband onwenselijk risicoproject

Foto: SP

In de afgelopen paar maanden zijn plannen gepresenteerd om voor 15 miljoen Euro een breedbandnetwerk met supersnel internet aan te leggen in de gemeente Boxmeer. De bedoeling is dat naast de kabel van Ziggo elke woning tevens een glasvezel-aansluiting krijgt. De SP is een voorstander van snel internet maar is tegen dit plan, omdat dit geen taak is van de
gemeente, maar van marktpartijen zoals bijvoorbeeld KPN.

Lees verder
20 januari 2015

SP opent meldpunt ‘Huur te Duur’

Foto: SP

In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met ruim 9 procent gemiddeld gestegen. ‘Dit is een rechtstreeks gevolg van het kabinetsbeleid,’ steltSP-Kamerlid Sadet Karabulut. ‘Ik hoor steeds vaker dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen. Deze signalen worden door het kabinetweggewimpeld. Ik wil samen met huurders van wie de huur te duur is, knokken voor betaalbaar wonen. Daarom openen we vandaag het meldpunt 'Huur te Duur'

Lees verder
19 januari 2015

SP verzoekt college om corporatie voor huishoudelijke hulp

In verband met de gang van zaken omtrent het faillissement van Pantein-Vivent heeft de SP Boxmeer een brandbrief gestuurd naar het college om te kijken of er een oplossing gezocht kan worden door het opzetten van een eigen zorgcorporatie in het Land van Cuijk. De brief is hieronder te lezen.

Geacht college,

Afgelopen week is Huishoudelijke Hulp van Pantein-Vivent BV failliet gegaan. De vraag is hoe nu verder?. We hebben vernomen dat u morgen met verschillende bestuurders bijeenkomt om een oplossing te bespreken. De positie van de ontslagen medewerkers baart de SP-Boxmeer momenteel ernstige zorgen, omdat zij waarschijnlijk nogmaals een salarisverlaging moeten slikken en omdat ze waarschijnlijk een kortdurende arbeidsovereenkomst moeten accepteren. De SP-Boxmeer ziet kleinschaligheid als antwoord op de toenemende marktwerking en schaalvergroting. SP-Boxmeer verzoekt de gemeente daarom een corperatie op te richten die als doel heeft HH zorg te verlenen aan haar inwoners. Hiermee kan bespaart worden op overheadkosten, kunnen bizarre topinkomens voorkomen worden, kunnen we hulp garanderen voor al onze burgers die het behoeft en kunnen we de medewerkers een fatsoenlijk loon bieden. Tevens zien wij graag onderzocht of hiervoor een LvC brede corporatie kan ontstaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier