h

Nieuws, februari 2014

28 februari 2014

100% Sociaal voor sociaal café Dichterbij

Tijdens zijn bezoek aan het ‘sociaal café’ van zorgorganisatie Dichterbij heeft lijsttrekker Johan Koelman van de SP Boxmeer laten weten dat de SP zeker op dit terrein voor 100% sociaal gaat.

De cliënten van Dichterbij gaven onder meer aan zich vooral zorgen te maken over het vervoer naar en van de werkplek. Zij krijgen nu voor maximaal 10 kilometer reisvergoeding.

Lees verder
25 februari 2014

Verkiezingsdebat groep-8 Bakelgeertschool

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert de Bakelgeertschool voor groep-8 een serieus verkiezingsdebat. De meeste politieke partijen ondersteunen dit. Ook onze tweede man van de SP-lijst, Dick Schaap, was vorige week aanwezig bij groep-8 voor uitleg. Op donderdag 13 maart zullen de kinderen hun verkiezingsdebat voeren in de raadszaal van het Boxmeerse gemeentehuis onder leiding van Burgemeester Karel van Soest. De vier kinderen van het SP-team van groep-8 hebben er zin in!

Lees verder
21 februari 2014

Het 'sociale' gezicht van de LOF

Afgelopen dinsdag sprak lijsttrekker Willy Hendriks van de LOF in het Boxmeers Weekblad over het sociale gezicht van haar partij. Dit sociale gezicht van de LOF heeft zij tijdens de afgelopen raadsvergadering van 20 februari overduidelijk getoond.

Tijdens de vergadering was er een inspreker. Met wat improvisatie kon ze in haar rolstoel achter een microfoon plaatsnemen. Hoewel geboren en getogen in Boxmeer had ze door haar handicap noodgedwongen een woning in Nijmegen aanvaard. Hoewel ze daar een huis heeft wil ze zich dolgraag weer in Boxmeer vestigen om zich weer thuis te voelen. In een motie ingediend door vier partijen werd het college gevraagd na te gaan of er voor deze mensen een geschikte woonplek te vinden is.

Lees verder
21 februari 2014

Goed optreden Johan Koelman in Beugen

Vorige week donderdag stelden de acht lijsttrekkers van de gemeente Boxmeer zich afzonderlijk voor tijdens een verkiezingsavond van De Maas Driehoek en BLOS RTV. Hierbij werden alle lijsttrekkers vijf ja/nee stellingen en voorgelegd en drie open vragen. SP Lijsttrekker Johan Koelman deed het erg goed. Zo stond in de Maasdriehoek: "Van de nieuwe lijsttrekkers toonde Johan Koelman van de SP zich een goed voorbereide spreker".

Johan Koelman wordt geïnterviewd door Martijn Schwillens van de Maasdriehoek.

Het interview met Johan Koelman staan nu online en is hier terug te kijken. De samenvatting van de avond en de interviews met de overige lijsttrekkers zijn hier terug te zien.

Lees verder
18 februari 2014

Geen probleem te klein voor ROOD Boxmeer

Geen probleem is te klein voor ROOD Boxmeer. Met die boodschap zette een tiental SP-georiënteerde jongeren uit de gemeente Boxmeer maandagavond een flinke stap op weg naar de eerste lokale jongerenafdeling van een politieke partij in de gemeente Boxmeer.

Niet alleen politieke bestuurders zullen binnen enkele maanden kennismaken met ‘ROOD Boxmeer, jong in de SP’. Tom Lensen, Jaap van Densen en Dennis Roemer, de nummers 5 tot en met 7 op de kandidatenlijst van de SP Boxmeer, trekken de kar. Zij werden bij de start ondersteund door landelijk ROOD-voorzitter Lieke Smits en Emile Roemer.

Emile Roemer en de Boxmeerse lijsttrekker Johan Koelman luisteren aandachtig naar wat de jongeren hen te vertellen hebben.

Lees verder
17 februari 2014

Na SP keurt nu ook rechter 'De Vilt' af

De Raad van State tikt Boxmeer op de vingers over de groepsaccommodatie De Vilt in Beugen. Wat blijkt, de Raad  van State (onze hoogste bestuursrechter) heeft recent het nieuwe bestemmingsplan voor groepsaccommodatie de Vilt in Beugen geschorst. Vorig jaar al stemde de SP samen met de voltallige oppositie tegen dit bestemmingsplan omdat een goede reden hiervoor ontbrak. De enige reden voor een nieuw bestemmingsplan was om overtredingen te legaliseren en dat was in het verleden al te vaak gebeurd op deze locatie. In onze ogen worden de regels aangepast ten gunste van de ondernemer. Door wederom te gaan legaliseren in plaats van te gaan handhaven werd het gemeentebestuur van Boxmeer ongeloofwaardig vond de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier