h

Nieuws van de afdeling

27 mei 2020

Stop de Huurverhoging

Foto: SP / SPnet.nl (edited)

Mooiland zet de huursverhoging ook dit jaar door. Dit ondanks de oproep van onder andere de 1e kamer en vele andere partijen.

Lees verder
1 mei 2020

COMPLETE VERSE MAALTIJDEN BEREIDEN VOOR DE VOEDSELBANK LAND VAN CUIJK

Foto: SP Boxmeer / Theo Weenink

Het Coronavirus heeft al lange tijd onze maatschappij in zijn greep.  Mensen en gezinnen in armoede en afhankelijk zijn van de voedselbank Land van Cuijk merken dat de voedselpakketten kleiner worden. Helaas ook dat er minder verse producten in het pakket aanwezig zijn.

Lees verder
25 april 2020

SP START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

Foto: SP / SPnet

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

Lees verder
10 februari 2020

SP heeft vragen over ouderenzorg

Als SP-volksvertegenwoordigers, raadsleden van Cuijk en Boxmeer, worden wij herhaaldelijk geconfronteerd met ouderen die geen passende plaats krijgen in een verpleeghuis. Bovendien horen wij dat het probleem alleen maar groter wordt, niet alleen met betrekking tot de plekken, maar ook tot personeelstekorten. Dit baart de SP grote zorgen, en daarom hebben we de ketenpartners vragen gesteld.

Lees verder
7 december 2019

SP speelt bijzondere rol in begrotingsbehandeling 2020

De SP fractie heeft bij de behandeling van de gemeentebegroting voor 2020 een bijzondere rol gespeeld. De SP pleitte ervoor om een niet-sluitende begroting in te dienen, om daarmee een signaal af te geven aan de landelijke overheid dat gemeenten (niet alleen Cuijk) te weinig geld krijgen voor de taken die ze in de schoenen zijn geschoven. Met name in de Jeugdzorg komt de gemeente zwaar geld tekort, waardoor er bezuinigd moet worden op allerlei andere dingen die ook belangrijk zijn. Dat kan zo niet langer.

Lees verder
9 november 2019

Emile Roemer te gast op ALV Cuijk

Op donderdag 14 november 2019 houdt de SP afdeling Cuijk haar Algemene Ledenvergadering (ALV). Tijdens deze vergadering worden de stukken voor het XXIV partijcongres besproken en kunnen de aanwezige leden een nieuw partijbestuur kiezen. Speciale gast is Emile Roemer, die een en ander zal toelichten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier